Visio-työvalmennus

Visio-säätiö tarjoaa työvalmennusta Saarijärvellä. Visio-työvalmennuksessa työnteon ja siihen liittyvän valmennuksen avulla tuetaan valmentautujan arjen- ja elämänhallintaa. Työvalmennuksen tavoitteena on parantaa yksilön valmiuksia hakeutua koulutukseen tai työelämään.

Valmennus voidaan suunnitella päivän pituuden, toimintapäivien määrän ja toiminnan sisällön suhteen huomioiden valmentautujan jaksaminen. Työvalmennus tarjoaa vaihtoehtoisen tavan oppia ammatillisia taitoja erilaisten työtehtävien avulla. Työvalmennuksessa vahvistetaan ja arvioidaan valmentautujan työ- ja toimintakykyä.


Työvalmennus on suunnattu työkokeilijoille, alan vaihtajille sekä niille jotka tarvitsevat yksilöllistä tukea työllistymiseen. Jakson päätteeksi valmentautujalle myönnetään Paikko todistus.
PAIKKO-osaamistodistus

Visio-säätiön pajoilta on mahdollista saada PAIKKO-osaamistodistus. Todistus sisältää yksilöitynä sen ammatillisen osaamisen, jonka todistuksen saaja on jakson aikana osoittanut.

Osaamista verrataan Opetushallituksen hyväksymiin ammatillisten perustutkintojen tutkinnon perusteisiin. Todistuksessa mainitut tehtävät voidaan hyväksilukea mahdollisessa tulevassa alan koulutuksessa.


Visio-säätiön työpajoilla on tehty oppimisympäristöjen tunnistaminen seuraavilla aloilla:

  • Käsi- ja taideteollisuuden perustutkinto
  • Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto
  • Puhtaus- ja kiinteistöpalvelun perustutkinto
  • Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto
  • Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus